Ronaldo: 'In Engeland had ik dit gedoe niet, dus wil ik terug'
i

AP

Ronaldo: 'In Engeland had ik dit gedoe niet, dus wil ik terug'

Martijn Baars • 12:05, 05-08-2017 / Laatste Update: 06:06, 07-01-2024

Cristiano Ronaldo staat momenteel in Spanje terecht voor belastingontduiking en de Portugees is daar helemaal klaar mee. ,,In Engeland had ik deze problemen nooit. Daarom wil ik terug naar Engeland."

De uitspraak zal er voor zorgen dat de Engelse clubs weer wakker schieten. De Portugees gaf eerder al aan weg te willen uit Spanje, maar kwam enkele weken terug tot de uitspraak dat hij Real Madrid toch trouw zou blijven. Daar lijkt de wereldvoetballer van het jaar nu op terug te komen, volgens diverse Spaanse kranten.

'Ik betaal altijd'

,,Ik heb altijd mijn belastingen betaald. Altijd. In Engeland én in Spanje. Ik heb altijd betaald. Ik kan namelijk niets geheim houden, ik ben een open boek. Type mijn naam maar eens in op Google en je ziet alles. Forbes weet zelfs al mijn inkomsten", vertelt Ronaldo tijdens de rechtszaak.

'Tot m'n 6e naar school geweest'

De 32-jarige Ronaldo geeft aan dat hij zijn belastingzaken niet zelf doet. ,,Ik ging maar tot mijn 6e naar school. Het enige dat ik kan, is aardig voetballen. Als mijn adviseurs zeggen dat iets goed is, dan geloof ik ze. Ik betaal, want ik wil eerlijk zijn."