Ronaldo heeft na 4 goals tegen Litouwen bijna almachtig interlandrecord in handen
i

BSR/Imago Sport

Ronaldo heeft na 4 goals tegen Litouwen bijna almachtig interlandrecord in handen

admin • 14:15, 11-09-2019 / Laatste Update: 16:54, 05-01-2024

Lang werd het voor onmogelijk gehouden, maar Cristiano Ronaldo staat nu toch echt op het punt om de interland GOAT te worden. Na zijn 4 treffers tegen het nietige Litouwen heeft de levende legende al 93 interlandgoals gemaakt. Het record van Ali Daei ligt binnen handbereik.

De 34-jarige spits van Juventus had dinsdagavond een makkelijk avond tijdens de EK-kwalificatiereeks. Tegen Litouwen trof CR7 4 keer doel, waardoor zijn aantal interlandgoals naar ongekende hoogte stijgt. De teller staat nu op 93 en dus komt het magische getal van 100 steeds meer in zicht. Er is 1 grote maar. Bereikt hij dat aantal, dan staat Ronaldo nog altijd niet op de hoogste tree als het aankomt op meeste interlandgoals aller tijden.

Ali Daei

Je zou denken dat iemand als Pelé, Diego Maradona of Gerd Müller de meeste treffers voor een land ooit heeft gemaakt, maar niks van dat. In plaats daarvan is het de Iraanse oud-spits Ali Daei die maar liefst 109 het net liet bollen. Hier had de oud-spits van Bayern München en Hertha BSC slechts 149 interlands voor nodig. Ronaldo heeft dus nog altijd 16 treffers nodig, maar in zijn huidige vorm lijkt dat geen enkel probleem.

Topscorers Portugal

In eigen land hoeft Cristiano Ronaldo zich totaal geen zorgen om nationale records te maken. De inmiddels gestopte Pauleta maakte 'slechts' 47 doelpunten voor de Portugezen en de ook gestopte Luís Figo heeft na Ronaldo de meeste interlands achter zijn naam, met 127 stuks (tegenover 155 voor Ronaldo).

Bekijk hier de doelpunten van Ronaldo tegen Litouwen.