Rutten gelooft niet in Tita Tovenaar-effect bij Anderlecht
i

BELGA

Rutten gelooft niet in Tita Tovenaar-effect bij Anderlecht

admin • 17:20, 18-01-2019 / Laatste Update: 23:54, 04-01-2024

Fred Rutten krijgt komend weekend in AA Gent te maken met zijn 1e officiële wedstrijd van Anderlecht. Toch is het seizoen niet gered als ze deze wedstrijd winnen, zegt hij zelf. "De wedstrijd tegen Gent zal niet plots alles veranderen. We moeten van duel tot duel leven en eerst in de play-offs terechtkomen. Dat wordt al een gevecht..."

Een nieuwe trainer kan dus niet het hele seizoen redden, vindt hij zelf. "Dat is nu eenmaal de realiteit. Pas als we op het einde van de rit in de top 6 zitten, kunnen we zien wat mogelijk is."

Tita Tovenaar

"Een nieuwe trainer die meteen met een stokje zwaait en voor Tita Tovenaar speelt waardoor alles gelijk goed gaat, daar geloof ik niet in.” En dus ligt de focus nu op punten pakken. Of het nu lelijk of mooi voetbal is, hij wil gewoon winnen. "Natuurlijk wil je leuke dingen zien, maar dat staat op dit moment niet voorop.”

En dus zit een verlies er wat Rutten betreft, ABSOLUUT niet in. "Verliezen is nooit een optie bij Anderlecht. Dat zit in de cultuur. Bij ieder puntenverlies staat de club in brand."