Van der Sar keert terug onder de lat in Hoofdklasse
i

Proshots

Van der Sar keert terug onder de lat in Hoofdklasse

admin • 22:21, 08-03-2016

Ajax-directeur Edwin van der Sar maakt aanstaande zaterdag zijn rentree onder de lat. De oud-keeper van onder meer Ajax en Manchester United zal het doel van VV Noordwijk verdedigen in de wedstrijd tegen Jodan Boys, een duel wat wordt gespeeld in de Hoofdklasse B.

Volgens Voetbal in de Bollenstreek moet Van der Sar het verlies van eerste doelman Mustafa Amerzine opvangen, die geblesseerd raakte in de thuiswedstrijd tegen Quick Boys. Het wordt de eerste keer sinds 28 juni 2011 dat de voormalig record-international weer een officiële wedstrijd keept.

'Fantastisch voor eerste elftal en club'

Bestuurslid technische zaken Pieter Vink geeft op de website tekst en uitleg hoe club bij deze bijzondere vervanger uitkwam. "In een zoektocht dat (de blessure van Amerzine, red.) adequaat op te vangen, deden we een poging bij Edwin. Hij draagt de club toch een warm hart toe en is hier nog regelmatig. Na enig beraad heeft hij in ieder geval ingestemd om komende zaterdag tegen Jodan Boys te keepen. We gaan er vanuit dat het in principe voor een wedstrijd is. Dan zal Amezrine hopelijk fit zijn. Hoe dan ook is dit natuurlijk fantastisch voor ons eerste elftal maar ook voor de club. We vinden het fantastisch dat Edwin ons op deze manier wil helpen.”

Van der Sar zette zijn eerste stappen op een voetbalveld bij Foreholte (Voorhout) en stapte in de A1 over naar VV Noordwijk, de club waar hij nog altijd lid van is. Ajax ontdekte daar zijn talent en uiteindelijk groeide Van der Sar in Amsterdam uit tot misschien wel de beste Nederlandse keeper aller tijden.

Primeur voor @vvnoordwijk . Zaterdag maakt #Ajax-directeur Edwin van der Sar zijn rentree onder de lat tegen @jodanboys. #Noordwijk

— Jim van der Deijl (@JimvanderDeijl) 8 maart 2016

Bevestiging! Zaterdag as zal oud keeper en nog lid Edwin van der Sar het doel verdedigen bij vv Noordwijk-@jodanboys! Aanvang 14.30.

— vv Noordwijk (@vvnoordwijk) 8 maart 2016