Sensationele vrije trap Piazon doet HSV de das om (video)

Harry Nijland • 13:02, 29-09-2014 / Laatste Update: 08:01, 13-12-2023

HAMBURG - Hamburger SV heeft zondag eindelijk een doelpunt gemaakt in de Bundesliga. De ploeg van trainer Joe Zinnbauer verloor desondanks op eigen veld met 2-1 van Eintracht Frankfurt. Een vrije trap van 30 meter afstand van oud-Vitessenaar Lucas Piazon deed HSV de das om.

HSV brak tijdens de wedstrijd al een opmerkelijk en niet al te bewonderenswaardig record. In de 25e minuut hadden de Hamburgers nog steeds niet gescoord. Daardoor wachtten ze op dat moment al 475 minuten op hun eerste seizoenstreffer. Het oude record stond op VfL Bochum, dat in het seizoen 1979/1980 474 minuten moest wachten.

Dankzij de treffer van Müller staat het nieuwe record op 508 minuten. Hij maakte de voorsprong ongedaan die Eintracht vlak voor rust genomen had via Haris Seferovic. HSV leek na de gelijkmaker af te stevenen op het 3e punt in de competitie, maar Lucas Piazón (ex-Vitesse) stak daar met een rake vrije trap in de 90e minuut een stokje voor.

HSV bleef steken op 2 punten en is daarmee hekkensluiter in de Bundesliga. De ploeg, waar de geblesseerde Rafael van der Vaart nog altijd afwezig was, heeft 1 punt achterstand op Werder Bremen dat 17e staat. Frankfurt klom dankzij de zege naar de zevende plek.

Laat je reactie over dit artikel weten via Twitter!