Serie A-revelatie Piatek gaat maar door: 9 goals in 7 duels
i

Getty Images

Serie A-revelatie Piatek gaat maar door: 9 goals in 7 duels

admin • 17:11, 07-10-2018 / Laatste Update: 23:35, 04-01-2024

Krzysztof Piatek blijft vriend en vijand verbazen met zijn scoringsdrift in de Serie A. De Poolse spits verloor zondagmiddag weliswaar met Genoa van Parma (1-3), maar was voor het 7e competitieduel op rij trefzeker. Zijn teller staat in de Serie A inmiddels op 9.

Piatek (23) kwam afgelopen voor circa 4,5 miljoen euro over van het nietige Cracovia Kraków. Het heeft er alle schijn van dat Genoa een veelvoud van dit bedrag zal gaan verdienen aan de Poolse spits. Hij scoorde in zijn eerste 8 duels voor de club. Hoogtepunt tot nog toe: liefst 4 treffers in het bekerduel met US Lecce. Met zijn doelpunt van zondagmiddag meegerekend, staat hij nu al 13 goals verspreid over competitie- en bekerduels.

Batistuta

Hij komt daarmee in de buurt van de recordreeks van Gabriel Batistuta. De illustere Argentijnse spits scoorde ooit 11 duels op rij voor Fiorentina. Piatek vormt inmiddels een serieuze bedreiging voor dat record.

Toptransfer op komst?

Zijn scoringsdrift is uiteraard ook buiten Italië niet onopgemerkt gebleven. De complete Europese top schijnt hem in het vizier te hebben, waaronder Chelsea en FC Barcelona. De technisch directeur van Genoa, Giorgio Perinetti, heeft echter al aangegeven dat een vertrek in januari onbespreekbaar is.