Sick! FC Nordsjælland met inspirerende vrouwen 'op de rug' in Deense topper
i

AD

Sick! FC Nordsjælland met inspirerende vrouwen 'op de rug' in Deense topper

admin • 16:30, 09-03-2019 / Laatste Update: 11:49, 15-01-2024

FC Nordsjælland zal zondagmiddag met 11 opvallende namen aan de aftrap verschijnen tegen koploper FC Kopenhagen. Fans van de Deense subtopper kunnen rekenen op basisplaatsen voor onder anderen J.K. Rowling, Ellen DeGeneres, Serena Williams, Beyoncé, Oprah Winfrey en Carolina Wozniacki. Huh?!

Dit zit zo: de spelers van Nordsjælland dragen in het topduel ieder de naam van een bekende vrouw die hen inspireert. Op deze manier wil de Deense kampioen van 2012 het belang van vrouwelijke rolmodellen benadrukken.Dit gebeurt niet 'toevallig', want afgelopen vrijdag was het internationale vrouwendag.

Veel waardering

In een fraaie video van de club lichtten de spelers met persoonlijke verhalen toe op wie hun keuze is gevallen. Met name politici en topsporters blijken een inspiratiebron. Nordsjælland ontving al tal van lovende reacties op het initiatief. Zo lieten Eva Carneiro, de voormalig dokter van Chelsea, en Pernille Harder, de Deense sterspeelster, hun waardering blijken voor de actie.

This Sunday we salute the women of the world on the pitch. Each player has chosen their own personal role model and dedicated their shirt to her 🙌🏽

Let’s all celebrate #IWD2019 #DreamsHaveNoGender pic.twitter.com/f1jC1B0lyL

— FC Nordsjælland 🐅 (@FCNordsjaelland) 8 maart 2019