Simon Makienok (ex-FC Utrecht) test positief op coronavirus
i

BSR Agency

Simon Makienok (ex-FC Utrecht) test positief op coronavirus

Bart van der Wijst • 23:15, 10-05-2020 / Laatste Update: 23:11, 04-01-2024

Simon Makienok, ex-spits van FC Utrecht, is positief getest op het coronavirus. De Deen onthulde dat zelf op zijn Instagram-story, maar verwijderde die post snel. Makienok voetbalt inmiddels bij Dynamo Dresden waar naast Makienok nog 1 speler positief is getest.

"Ik ben 5 keer getest sinds we weer zijn gaan trainen en telkens was de uitslag negatief, maar plots kreeg ik een test die zei dat ik positief testte voor Covid-19. Geen symptomen, geen bewijs. Niets. Ik heb alle voorzorgsmaatregelen genomen die ik kon en toch gebeurde het", schreef Makienok op Instagram, voordat hij het even later weer verwijderde.

Vanwege de positieve testen moeten alle spelers en de complete staf van Dynamo Dresden in quarantaine. Komend weekend start de 2. Bundesliga weer, maar voorlopig zonder Dresden. De wedstrijden tegen Hannover 96 en SpVgg Greuther Fürth zijn al afgelast. De Duitse competitie ziet voorlopig geen probleem in de coronagevallen van Dynamo Dresden.

Blessures

De 29-jarige Makienok speelt sinds januari bij Dynamo Dresden. Daarvoor kwam hij uit voor FC Utrecht, waar hij veelvuldig geblesseerd was. Hij speelde dit seizoen wel in het bekertoernooi voor de Domstedelingen en scoorde. Dat maakte veel los bij hem.