Sneijder en De Jong klimmen met 'Gala' naar plek 3

admin • 20:49, 04-12-2016 / Laatste Update: 00:50, 08-01-2024

Galatasaray is zondag in de Turkse voetbalcompetitie naar de 3e plaats gestegen. Het team van de Nederlanders Nigel de Jong en Wesley Sneijder won in Istanbul de uitwedstrijd tegen Kasimpasa met 1-2. Galatasaray profiteerde daarmee van het puntenverlies van rivaal Fenerbahçe.

De mannen van Dick Advocaat speelden zaterdag met 0-0 gelijk tegen nummer 2 Besiktas. Galatasaray heeft nu 26 punten, Fenerbahçe is 4e met 25 punten.

Sneijder

Sneijder gaf in de 6e minuut de voorzet bij het openingsdoelpunt van de Duitser Lukas Podolski. Samuel Emem Eduok maakte in de 53ste minuut gelijk. De winnende treffer werd in de 59ste minuut gemaakt door Bruma.

Rood voor oude bekende

Kasimpasa kreeg ruim 10 minuten voor tijd een grote kans op de gelijkmaker. Adem Buyuk miste een strafschop. Kasimpasa stond op dat moment met een man minder op het veld na een rode kaart voor Kenny Otigba, die vorig seizoen nog bij Heerenveen speelde.

De Jong deed de hele wedstrijd mee bij Galatasaray, Sneijder werd in de blessuretijd van de 2e helft gewisseld.