Sparta koploper na ruime overwinning op VVV

BSR

Trevor Wagener • 23:52, 09-08-2019 / Laatste Update: 02:48, 05-01-2024

Sparta Rotterdam heeft haar 2e wedstrijd in de eredivisie gewonnen. Op Het Kasteel werd VVV Venlo met 4-1 verslagen.

De ploeg uit Venlo kwam via Peter van Ooijen na 20 minuten op voorsprong. De middenvelder schot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied raak en zorgde zo voor zijn 2e goal dit seizoen. Het was de 4e eredivisiewedstrijd op rij waarin hij scoorde: in de laatste 2 potjes van volgend seizoen scoorde hij ook.

Hoppa Harroui

Daarna nam Sparta de wedstrijd over. Ragnar Ache kopte voor rust net over. Na de pauze nam de ploeg van Henk Fraser het initiatief volledig in handen en dankte het de uitblinkende middenvelder Abdou Harroui. Nadat Halil Dervisoglu, die deze week voor Brentford tekende waar hij in de winterstop aan zal sluiten, de 1-1 maakte verzorgde Harroui de assist op Ache.

Hierbij maakte Harroui wel een lichte overtreding door Roel Janssen licht weg te duwen. 10 minuten voor tijd zorgde Harroui zelf voor de 3-1 op aangeven van Bryan Smeets (foto) en gaf hij opnieuw een assist. Ditmaal op invaller Lars Veldwijk die kort voor de blessuretijd de eindstand op het bord zette.

Na 2 wedstrijden heeft Sparta 4 punten. VVV heeft er 3.