Spelers Leicester vliegen na wedstrijd naar Thailand voor begrafenis eigenaar
i

Getty Images

Spelers Leicester vliegen na wedstrijd naar Thailand voor begrafenis eigenaar

Brian Vesseur • 17:48, 02-11-2018 / Laatste Update: 02:54, 06-01-2024

Leicester City speelt zaterdag tegen Cardiff City. Na die wedstrijd vliegt de complete selectie naar Thailand, voor de begrafenis van de clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha.

Srivaddhanaprabha kwam afgelopen zaterdag met de 4 andere inzittenden om het leven bij het tragische helikopterongeluk bij het King Power Stadium in Leicester.

Familie

,,We zijn een hechte groep en echt een familie geworden mede dankzij Vichai. Het is voor ons dus heel belangrijk om erbij te zijn in Thailand,” zei spits Jamie Vardy tegen Sky Sports.

Leicester City maakt zich op voor de vreemdste wedstrijd uit de clubhistorie. De ploeg gaat morgenmiddag (16.00 uur) op bezoek bij Cardiff City, op de dag dat Srivaddhanaprabha in Thailand wordt begraven. De zakenman kocht Leicester City in 2010 en verraste de hele voetbalwereld 6 jaar later met het kampioenschap van de Premier League.

'Voetballen voor hem'

,,Wij denken dat Vichai had gewild dat we zouden voetballen en daarom voetballen we voor hem”, legt Vardy uit. De Thaise miljardair was ongekend populair in Leicester. “Het zal een hele emotionele wedstrijd worden en wij zullen strijden voor een goed resultaat om de naam van Vichai te eren.”

De begrafenis is zaterdag in Bangkok. De uitvaart duurt, zoals gebruikelijk in Thailand, een week.