Standbeeld moet Messi overhalen international te blijven

Standbeeld moet Messi overhalen international te blijven

admin • 10:22, 29-06-2016 / Laatste Update: 18:16, 08-01-2024

Lionel Messi heeft er een eigen standbeeld bij. In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires werd een beeld van de 29-jarige ex-international onthuld. Burgemeester Horacio Rodríguez Larreta deed daarbij een oproep aan de voetballer, die maandag zijn interlandcarrière beëindigde.

,,Met dit eerbetoon willen we je vragen ons niet te verlaten", sprak de burgervader voor het toegestroomde publiek. ,,Je bent de grootste, zonder twijfel de beste voetballer van de wereld. We hebben je nodig om het WK in Rusland te bereiken."

Stoppen

Een zwaar teleurgestelde Messi liet na de nederlaag in de finale van de Copa America tegen Chili - zijn vierde verloren finale op rij - weten te stoppen bij de nationale ploeg. ,,Het is een schande, het is verbazingwekkend, maar het is mij niet gegeven."

Inauguran estatua de Messi y le piden que se quede en la selección-

Buenos Aires, Argentina 28 jun (EFE), (Imagen: Alberto Ortiz).- El jefe de Gobierno de la ciudad de Buenos Aires, Horacio Rodríguez Larreta, inauguró hoy en la capital una estatua del jugador argentino Leonel Messi, y se mostró seguro al destapar el monumento de que van a convencerle de que vuelva a la selección.