Joey Veerman vindt na Oranje-drama troost bij vriendin en zoontje Frenkie: 'Dit heb je ook wel effe nodig'
Joey Veerman zocht na de pijnlijke nederlaag van Oranje zijn familie op © Getty Images, screenshot NOS, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Joey Veerman vindt na Oranje-drama troost bij vriendin en zoontje Frenkie: 'Dit heb je ook wel effe nodig'

20:54, 25-06-2024 / Laatste Update: 09:42, 26-06-2024

Hij speelde waarschijnlijk zijn slechtste wedstrijd in Oranje: Joey Veerman werd na een half uur gewisseld tijdens Nederland - Oostenrijk (2-3). Na afloop zocht de enorm teleurgestelde middenvelder zijn familie op de tribunes op om het debacle te verwerken.

Veerman werd al na een half uur geslachtofferd door bondscoach Ronald Koeman. De PSV'er leverde enorm veel ballen in tijdens de waardeloze openingsfase van het Nederlands elftal en werd naar de kant gehaald. Na zijn wissel plofte hij vol emotie op de reservebank. Vanaf daar zag hij dat Oranje uiteindelijk verloor (2-3) en slechts derde werd in de groep. Daardoor treft Oranje zeer waarschijnlijk een loodzware tegenstander in de achtste finales.

De rapportcijfers voor Nederland na duel met Oostenrijk: Joey Veerman zakt compleet door het ijs

25 juni 2024, 19:59

Oranje heeft de koppositie in de groep op een dramatische wijze weggegeven. Er was totaal geen organisatie tegen een agressief spelend Oostenrijk. Nederland werd aan de rechterkant volledig overlopen en was defensief teleurstellend zwak. Kinderlijk liet men mannetjes lopen, waardoor Oostenrijk gemakkelijk dreigend werd. Een topper is dan ook niet aan te wijzen na deze verliespartij.

Veerman zocht na de wedstrijd snel de tribunes op, waar zijn familie uiteraard zat. Hij ging snel naar Frenkie Joe, zijn zoontje toe, nam hem op de schoot en praatte ondertussen even bij met zijn vriendin Chantalle Schilder. Het zal ongetwijfeld zijn gegaan over de enorm pijnlijke wissel die plaatsvond voor rust.

Onderonsje gefilmd

Een camera van de NOS filmde het onderonsje van Veerman uitgebreid. Analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart hopen dat Veerman snel weer opkrabbelt, mede door dit moment. "Dit heb je ook wel effe nodig", vindt Van der Vaart, die op dat moment ziet dat Veerman zijn zoontje even goed vastpakt. "Het mooiste gevoel wat er is. Dan ga je ook weer een beetje lachen."

Joey Veerman zoekt zijn zoontje Frenkie op na de pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk © screenshot NOS

Chantalle Schilder

Veermans vriendin Schilder vertrok dinsdagochtend vanuit Volendam om op tijd naar Berlijn te komen. Ze was er in het eerste groepsduel ook al bij en was bij de eerder familietraining van Oranje, een dag na de gewonnen wedstrijd (2-1) tegen Polen. Toen was de sfeer ongetwijfeld een stuk beter dan net na de verloren wedstrijd tegen Oostenrijk.

Waar en wanneer speelt Nederland de volgende wedstrijd op het EK?

28 juni 2024, 05:45

Het Nederlands elftal was gelukkig al geplaatst voor de achtste finales na twee wedstrijden, want dinsdag verloor Oranje van Oostenrijk. Daarmee werd de ploeg van bondscoach Ronald Koeman derde in de poule. Wat betekent dat voor het vervolg van het EK?

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.