'The Beast' geeft hilarisch interview na promotie

'The Beast' geeft hilarisch interview na promotie

Robert Hüsken • 10:10, 31-05-2016 / Laatste Update: 02:18, 06-01-2024

Dankzij zijn indrukwekkende postuur is Adebayo Akinfenwa al jaren een cultheld in het Britse voetbal. Gisteren beleefde de spits (34) een hoogtepunt door op Wembley, in de finale van de playoffs, de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Hij promoveerde zo met zijn club Wimbledon naar de League 1.

Adebayor Akinfenwa Epic Wembley Interview

AFC Wimbledon. League 2 Playoff Final.

Of Akinfenwa, bijnaam The Beast, volgend jaar op het derde niveau in Engeland uitkomt is nog maar de vraag. Zijn contract bij The Dons loopt af en wordt waarschijnlijk niet verlengd. In een hilarisch interview na afloop van de zege op deed de bonkige spits een open sollicitatie bij andere clubs. ,,Hierbij gelijk een oproep aan alle managers: stuur me een WhatsAppje en ik kom bij jullie voetballen."

Penalty
Akinfenwa, ook betrokken bij de 1-0, besliste het duel met Plymouth door in de tiende minuut van de blessuretijd een strafschop raak te schieten. Hij maakte daarvoor ruzie met ploeggenoot Callum Kenedy, die normaal gesproken de penalty's neemt. ,,Dit was té mooi om te laten liggen", zei Akinfenwa na afloop voor de camera van Sky Sports. ,,Dus hij had pech. Sorry Cal, ik houd nog wel van je!"

Check hier het doelpunt van Akinfenwa:

AFC Wimbledon promoveert na zege op Plymouth Argyle | Video's | Ziggo Sport Totaal