Tissoudali reageert op gezeik met zaakwaarnemer: 'Had geen contact met hem'
i

Pro Shots

Tissoudali reageert op gezeik met zaakwaarnemer: 'Had geen contact met hem'

Trevor Wagener • 11:40, 06-07-2017 / Laatste Update: 21:34, 12-12-2023

Tarik Tissoudali heeft aan ELF Voetbal magazine zijn verhaal gedaan over het gedoe rondom hem en zijn voormalige zaakwaarnemer Richinel Bryson. Tissoudali zou zijn transfer naar Le Havre in 2016 achter Bryson's rug om hebben gefixt. Die laatstgenoemde was hier witheet over, maar Tissoudali heldert de zaak op.

"Ik wilde al langer van hem af, want ik had amper contact met hem", zegt Tissoudali. Dat contact was er 2 jaar geleden wel volop. Tissoudali speelde goed bij Telstar waanra Bryson hem benaderde. "Toen heb ik voor 2 jaar getekend en dat was stom", erkent de aanvaller.

Conflict

Want Tissoudali, inmiddels verhuurd aan VVV Venlo, wilde luttele maanden daarna met een andere zaakwaarnemer werken maar dat liet Bryson niet toe. "Aan ontbinden deed hij niet, maar ik had er geen vertrouwen in. Hij wist dat, daarom moest ik per se ergens tekenen voor het contract afliep."

En dus regelde de dribbelaar zijn transfer naar Le Havre zelf. Bryson zegt dat sc Heerenveen en Willem II Tissoudali wilden hebben en hij met die laatste al in contact was. De speler zelf spreekt dat, uiteraard, tegen. "Hij wilde me aanbieden aan Turkse en Roemeense clubs, terwijl ik aangaf me op Neder- of een ander EU-land te willen richten. De indruk dat hij het voor het geld deed was enorm. Toen ik hem berichtte dat Frankrijk 'rond' was, bood ik hem een geldbedrag en dacht ik het zo juist af te hebben gehandeld."

Modder gooien

Bryson liet het er niet bij zitten en deed zijn verhaal in de media. Ook ging hij een stap verder en daagde hij Tissoudali voor in Zeist. "Hij wil me nu overal zwart maken, maar ik heb toch gewonnen", besloot Tissoudali zijn verhaal. "Ik wil me snel weer op het voetbal richten."