'Dit toptalent van PSG moet de opvolger van Aubameyang bij BVB worden'
i

Getty Images

'Dit toptalent van PSG moet de opvolger van Aubameyang bij BVB worden'

Robert Hüsken • 15:04, 23-02-2017 / Laatste Update: 04:30, 07-01-2024

Jean-Kévin Augustin staat volgens L'Équipe op het punt om naar Borussia Dortmund te gaan. De 19-jarige spits is verbannen bij Paris Saint-Germain, omdat hij in de wintertransferperiode zijn contract niet wilde verlengen. De Franse krant stelt dat hij komende zomer nar Dortmund vertrekt.

Augustin is een kleine (1.77 meter) en snelle aanvaller. Hertha BSC en Borussia Dortmund toonden al eerder interesse, maar PSG wilde Augustin alleen verhuren. De jeugdinternational van Frankrijk speelde namelijk weinig omdat Edison Cavani de voorkeur krijgt bij de voetbalclub uit Parijs. Augustin wilde dat niet en weigerde ook zijn contract tot 2022 te verlengen. Sindsdien zit meneer op de tribune in Parijs. Ook hoeft Augustin zich niet meer te melden bij trainingen van het eerste elftal.

Toptalent

Hij speelde dit seizoen slechts 12 duels, waarvan 2 keer in de basis en kwam tot 1 doelpunt. Augustin scoorde vorig seizoen 5 keer voor PSG in de Youth League (PSG werd 2de). Hij is volgens La Gazzetta Dello Sport dan ook het 11de grootste voetbaltalent in Europa!

Wil je via WhatsApp op de hoogte worden gehouden van alle belangrijke transfers? Stuur dan een appje met alleen de tekst TRANS AAN naar 0613559170. Deze handige dienst is uiteraard GRATIS!

Pierre-Emerick Aubameyang

Borussia Dortmund denkt in hem de ideale vervanger te kunnen hebben voor Pierre-Emerick Aubameyang. De 27-jarige topspits lijkt nu echt onhoudbaar te zijn voor BVB. Er is heel veel interesse voor hem. Bijvoorbeeld van zijn jeugdclub AC Milan.