Trainer Koster vindt dat Willem II nu recht heeft op Europees voetbal: 'Dat is niet voor niks'
i

BSR Agency

Trainer Koster vindt dat Willem II nu recht heeft op Europees voetbal: 'Dat is niet voor niks'

Martijn Baars • 11:34, 22-04-2020 / Laatste Update: 21:22, 13-12-2023

Dat er een keiharde streep door het betaalde voetbal werd gezet, kwam voor trainer Adrie Koster van Willem II niet als een verrassing. "Al valt het toch tegen als je hoort dat er tot minimaal 1 september niet gevoetbald mag worden. Dat is nog meer dan 4 maanden stilzitten", aldus de Zeeuwse trainer.

Dat is een feit. Het gaat er deze week om wat er met de resultaten van het huidige seizoen gebeurt. "Daar zullen knappe koppen zich over buigen", zegt Koster, die het zelf allemaal niet zo ingewikkeld vindt. "Drievierde van de competitie is gespeeld. We staan op een 5e plaats en dat is niet voor niks", doelt hij op het uitstekende seizoen van de Tilburgse club.

Schrap 1 speelronde

De consequentie van die 5e plek is dat Willem II voor de 5e keer in de historie Europa in zou moeten gaan. Koster vindt dat de Tilburgse club daar recht op heeft. "Het enige probleem is dat niet iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld. Dan zou je de ronde waarin onder meer FC Utrecht - Ajax werd afgelast moeten schrappen. Dat zou voor Willem II geen gevolgen hebben, want daarin verloren we van PSV. Ook dan eindigen we gewoon als 5e."