Tunesië verslaat Iran, Zwitsers danken winst aan fantastische omhaal Dzemaili (video)

Photo News

Trevor Wagener • 22:38, 23-03-2018 / Laatste Update: 07:54, 05-01-2024

Reza Ghoochannejhad en Alireza Jahanbakhsh hebben met Iran de oefeninterland tegen Tunesië verloren. Het duel tussen de 2 WK-gangers uit de eredivisie (Heerenveen en AZ, red.) eindigde in Radès in 1-0 voor het gastland, dankzij een eigen doelpunt 20 minuten voor tijd van Milad Mohammadi.

Spits Ghoochannejhad van sc Heerenveen begon in de basis, maar werd kort na rust al gewisseld. Jahanbakhsh, dit seizoen bijna wekelijks uitblinker bij AZ, kwam pas een kwartier voor tijd in het veld. De aanvaller kon niet meer voorkomen dat zijn land een nederlaag moest incasseren. Hij kreeg nog wel een gele kaart.

Zwitserland, ook van de partij op de WK-eindronde in Rusland, won met 1-0 van Griekenland. Blerim Dzemaili zorgde voor het absolute hoogtepunt: Met een acrobatische omhaal tekende hij na een uur voor het enige doelpunt in Athene.