Twee jaar Van Gaal: de pijnlijke statistieken
i

ProShots

Twee jaar Van Gaal: de pijnlijke statistieken

admin • 00:53, 24-05-2016 / Laatste Update: 11:41, 15-01-2024

Twee jaar Louis van Gaal als manager hebben Manchester United één prijs opgeleverd. Amper twee dagen nadat zijn ploeg op Wembley de FA Cup had gewonnen, hoorde Van Gaal dat hij moet vertrekken. Zijn balans bij de Engelse recordkampioen is niet bepaald indrukwekkend.

De oud-bondscoach van Oranje zat tijdens 103 wedstrijden van ManUnited op de bank. Iets meer dan de helft daarvan, 54 duels, leverde een overwinning op. Van Gaal moest 24 keer een nederlaag incasseren en speelde 25 keer gelijk. Databureau Gracenote zocht uit dat Van Gaal in twee jaar 158 doelpunten van zijn ploeg mocht vieren, aan de andere kant incasseerden de 'Mancunians' 98 doelpunten.

Van Gaal had bij al zijn vorige clubs (Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München) een hoger winstpercentage, ook tijdens zijn beide periodes bij het Nederlands elftal. De 64-jarige Amsterdammer gaat naar eigen zeggen nu met zijn vrouw Truus genieten van hun huis in Portugal, wat niet betekent dat zijn trainerscarrière voorbij is. Op de erelijst van Van Gaal pronken twintig prijzen, met de Champions League in 1995 bij Ajax als hoogtepunt.