U23 oefenpotje tussen Maleisië en VAE loopt gigantisch uit de klauwen (video)

Trevor Wagener • 12:13, 12-08-2018 / Laatste Update: 15:06, 05-01-2024

De vriendschappelijke wedstrijd tussen de U23 van Maleisië en de Verenigde Arabische Emiraten zal niet geschiedenis ingaan als de mooiste pot voetbal ooit. Beide beloftenploegen lieten zich in blessuretijd gigantisch gaan, met een mega knokpartij tot gevolg.

Het begon allemaal met de 19-jarige Mohamed Khalfan Al Harasi uit de VAE. Bij een 2-0 achterstand wilde hij gevaarlijk worden uit de tegenstoot, maar botste met tegenstander Adib Zainudin. Al Harasi kon dat niet hebben en trapte hem vervolgens onderuit.

Miller-time!

En toen ging het los. De Maleisiërs wilden Zainudin beschermen en vielen op hun beurt Al Harasi aan. Wat volgde, waren veel klappen en vliegende trappen over en weer tussen spelers, coaches en andere betrokkenen. De wedstrijd werd meteen afgeblazen, terwijl politie eraan te pas moest komen om de heethoofden rustig te maken.

Wegwezen

Al Harasi is inmiddels naar huis gestuurd: de VAE schaamde zich kapot voor zijn gedrag en heeft inmiddels haar excuses aangeboden aan Maleisië. Over 4 dagen beginnen de Asian Games in Indonesië. De VAE opent hun poulefase tegen Syrië. Zonder de kwade Al Harasi.

Sorry's

"Dit gedrag kan natuurlijk niet. Wij zijn genoodzaakt hem uit de selectie te halen en bieden nogmaals onze excuses aan", klonk het in een officieel statement. Al Harasi zei ook sorry tegen zijn landgenoten. "Ik werd in mijn gezicht gespuugd, maar mijn reactie was verkeerd. Mijn verontschuldigingen aan iedereen in de VAE."