Uitslagen en eindstand EK 2024, groep E | Elk team eindigt op vier punten, pech voor Oekraïne
Kevin De Bruyne. © Getty Images

Uitslagen en eindstand EK 2024, groep E | Elk team eindigt op vier punten, pech voor Oekraïne

20:03, 26-06-2024 / Laatste Update: 14:35, 27-06-2024

Groep E bleek een gestoorde poule, waarin alle landen op vier punten eindigden. Door doelsaldo en dergelijke eindigde Roemenië op de eerste plek, België op de tweede plek en werd Oekraïne uitgeschakeld. Slowakije gaat als een van de beste nummers drie ook door.

De nummer twee uit Groep D, Frankrijk, neemt het op tegen de nummer twee uit Groep E in de achtste finales. Dat bleek na een knotsgekke laatste speelronde België te zijn.

Verrassingen in Groep E

Op voorhand leek het erop dat Roemenië, Oekraïne en Slowakije achter favoriet België moesten gaan strijden om de tweede plaats. Maar de openingsronde in Groep E leverde twee verrassende uitslagen op. Roemenië is de koploper na een pak slaag aan Oekraïne. Onder andere oud-Ajacied Razvan Marin kwam tot scoren.

België kwam later op maandag in actie tegen het Slowakije van Dávid Hancko. Een lekkere start werd dat niet voor De Rode Duivels. De Slowaken wonnen met mazzel met 1-0. Romelu Lukaku zag twee goals afgekeurd worden door de VAR en miste een handvol kansen. Aan de andere kant scoorde Slowakije na een fout achterin bij België.

Belabberd begin België op EK tegen Slowakije door extreme pech met VAR

17 juni 2024, 19:58

België is dramatisch begonnen aan het EK. De topfavoriet voor groepswinst in Poule E verloor door veel pech met de VAR en een foutje van Slowakije. Er werden twee goals afgekeurd en spits Romelu Lukaku had het vizier niet op scherp staan. Een blunder achterin zorgde voor de enige Slowaakse treffer van de wedstrijd: 1-0.

Oekraïne en Slowakije

Vrijdagmiddag troffen Oekraïne en Slowakije elkaar. De Slowaken verspeelden een 1-0-voorsprong. Oekraïne boog het om naar 2-1 en maakt daardoor nog alle kans op de knock-outfase.

De Belgen wisten zich te herpakken na de pijnlijke uitglijder tegen Slowakije. Van Roemenië werd met 2-0 gewonnen, waardoor na twee duels alle vier de landen drie punten hebben.

In de allerlaatste speelronde eindigden de twee duels gelijk. Oekraïne gaf vol gas tegen België, want aan een gelijkspel hadden de Oekraïners niet genoeg. Slowakije en Roemenië wisten vooraf al dat een gelijkspel genoeg zou zijn om door te bekeren. Dat het daar 1-1 werd, is dus geen grote verrassing.

Stand Groep E

Programma Groep E

Uitslagen Groep E

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het laatste nieuws rond Oranje en alle andere deelnemende landen. Check verder ook alle selecties, groepsindelingen en de wedstrijden.