United en Wolves doen goede zaken tegen laagvliegers Watford en Norwich
i

BSR Agency

United en Wolves doen goede zaken tegen laagvliegers Watford en Norwich

admin • 18:17, 23-02-2020 / Laatste Update: 01:43, 05-01-2024

Manchester United en Wolverhampton Wanderers hebben zondag goede zaken gedaan in de strijd om de Champions League-tickets in de Premier League. United won met 3-0 van Watford, Wolves won met 3-0 van Norwich City.

Manchester United staat nu 5e met 41 punten, 3 punten minder dan nummer 4 Chelsea. Wolverhampton Wanderers staat 8e met 39 punten. Daartussen staan Tottenham Hotspur en Sheffield United met 40 punten. De bovenste 4 clubs in de Premier League plaatsen zich voor de Champions League, maar vanwege de straf die Manchester City boven het hoofd hangt gaat de nummer 5 in Engeland dit jaar mogelijk ook de Champions League in.

Manchester United kwam kort voor rust op een 1-0 voorsprong door Bruno Fernandes. De Portugese winteraankoop maakte zijn 1e goal voor de club koeltjes vanaf 11 meter. In de 2e helft scoorden aanvallers Anthony Martial en Mason Greenwood nog namens de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer.

Wolves

Wolverhampton Wanderers stond na een halfuur spelen al op een 2-0 voorsprong door twee goals van Diogo Jota. De Portugese vleugelaanvaller maakte donderdagavond nog een hattrick in de 4-0 zege op RCD Espanyol in de 16e finales van de Europa League, maar van vermoeidheid was nu geen sprake bij het team van de Portugese coach Nuno Espírito Santo. De Mexicaanse spits Raúl Jiménez zorgde 5 minuten na rust al voor de 3-0 eindstand door van dichtbij keihard binnen te rammen in een leeg doel.

Degradatiezorgen

Voor Norwich City en Watford begint de tijd ernstig te dringen in hun strijd tegen degradatie. Norwich City begon het seizoen nog goed en boekte bewondering met een fraaie zege op Manchester United, maar de gepromoveerde ploeg van coach Daniel Farke staat nu laatste in de Premier League met 18 punten na 27 duels. Watford staat voorlaatste met 24 punten, evenveel punten als West Ham United dat maandgavond nog op bezoek gaat bij koploper Liverpool. Aston Villa (25 punten), Bournemouth (26 punten) en Brighton & Hove Albion (28 punten) staan kort boven de degradatiestreep. De onderste 3 clubs degraderen naar het Championship.