Vertrokken Schalk staat gewoon op de loonlijst bij NAC

Vertrokken Schalk staat gewoon op de loonlijst bij NAC

Harry Nijland • 18:54, 24-11-2014 / Laatste Update: 08:24, 13-12-2023

BREDA – Ondanks dat Alex Schalk onder contract staat bij een directe concurrent als Go Ahead Eagles, krijgt hij maandelijks salaris overgemaakt van NAC dat bestemd is voor het spelersbudget van dit seizoen. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen, ondanks dat technisch directeur Graeme Rutjes het tegendeel beweert.

Schalk kreeg deze zomer van Rutjes te horen dat hij niet meer welkom was op de eerste training omdat de inmiddels ontslagen Nebojsa Gudelj de speler niet meer pruimde. Daarop werd het doorlopende contract van jeugdexponent Schalk, dat liep tot medio 2015, ontbonden. Omdat de Bredase club per se van de spits af wilde, die zelf voor een nieuwe kans wilde gaan, is zijn contract afgekocht en krijgt hij in maandelijkse termijnen gedurende dit seizoen het geld overgemaakt. Geld dat gebruikt wordt uit het huidige spelersbudget.

Zaterdag nam Schalk als klap op de vuurpijl de 2-0 voor zijn rekening in het met 2-0 gewonnen van Go Ahead Eagles tegen NAC. Bij de Bredanaars stond middenvelder Mats Seuntjens in de spits. De beoogde spits nummer één, Stipe Perica, is bankzitter en bezig aan zijn laatste seizoen bij de Bredanaars. NAC kan hem volgend jaar niet meer gratis huren, gaf Rutjes vrijdag bij een forumavond aan.