Villarreal strijdt na zege op Granada mee om CL-ticket

BSR Agency

Trevor Wagener • 23:59, 19-06-2020 / Laatste Update: 03:17, 07-01-2024

La Liga-club Villarreal heeft zijn 3e duel sinds de hervatting gewonnen. Door de 1-0-zege bij Granada doet de club weer mee in de strijd om een Spaans ticket voor de Champions League.

Villarreal heeft nu 47 punten, evenveel als Real Sociedad en Getafe, maar 2 minder dan nummer 4 Atlético Madrid. Die 3 ploegen moeten nog in actie komen in de 30ste speelronde. De eerste 4 ploegen in La Liga plaatsen zich voor de groepsfase van de Champions League.

Gerard maakte het enige doelpunt. Hij scoorde al in de 11e minuut op aangeven van Ruben Peña. Real Mallorca verzuimde om afstand te nemen van de degradatieplekken. De nummer 18 speelde 1-1 tegen hekkensluiter Leganés en blijft met 26 punten op die plaats staan. Leganés heeft 2 punten minder. Salva Sevilla had Mallorca al in de 9e minuut uit een vrije trap op voorsprong geschoten. Oscar Rodriguez maakte eveneens uit een vrije trap vlak voor tijd gelijk.