Villas-Boas moet dokken na beschuldigingen over neppe auto-ongelukken
i

Getty Images

Villas-Boas moet dokken na beschuldigingen over neppe auto-ongelukken

admin • 20:00, 26-09-2017 / Laatste Update: 12:03, 12-12-2023

De Aziatische voetbalfederatie heeft André Villas-Boas een boete van bijna 12.000 euro opgelegd. De Portugese trainer van Shanghai SIPG beledigde na een wedstrijd tegen Guangzhou Evergrande niet alleen de scheidsrechter. Volgens hem had de leiding van Guangzhou Evergrande ook enkele verkeersongevallen in scène gezet.

Shanghai SIPG won de Chinese clash met Guangzhou Evergrande in de kwarttfinale van de Aziatische Champions League na strafschoppen. Toch was Villas-Boas boos op de scheidsrechter die de tegenstander bevoordeeld zou hebben.

5 ongelukken in scène

De Portugese oud-trainer van FC Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur en Zenit Sint-Petersburg vermoedde ook dat Guangzhou Evergrande heeft geprobeerd de spelersbus van Shanghai voor het duel tegen te houden. De club zou volgens hem zeker 5 verkeersongevallen in scène hebben gezet.

Onaanvaardbaar

De Aziatische voetbalfederatie noemde de beschuldigingen van Villas-Boas onaanvaardbaar en beloofde de Portugees strenger te straffen als hij weer op een dergelijke manier in de fout gaat.