🎥 | Vincent Janssen benut pingel en wordt kampioen van Mexico met Monterrey

Trevor Wagener • 09:26, 30-12-2019 / Laatste Update: 12:25, 05-01-2024

Vincent Janssen gaat lekker! De spits is in zijn 1e seizoen bij Club de Fútbol Monterrey direct kampioen van Mexico geworden.

De Brabantse aanvaller en zijn ploeggenoten wonnen afgelopen nacht in het Estadio Azteca na strafschoppen van Club América.

De wedstrijd in het iconische stadion in Mexico-Stad werd met 2-1 gewonnen door thuisploeg Club América, maar omdat CF Monterrey vrijdag de heenwedstrijd ook met 2-1 hadden gewonnen kwam er een verlenging en uiteindelijk een strafschoppenserie om de kampioen van Mexico aan te wijzen in de finale van de play-offs in de Liga MX.

Prijzen pakken

Deze werden door Monterrey 'Rayados' beter genomen: 2-4 winst. Janssen nam de 1e strafschop in de serie en scoorde vanaf 11 meter. Janssen was net als in de heenwedstrijd in de 57ste minuut ingevallen. De 25-jarige uit het Brabantse Heesch, die afgelopen zomer voor 9 miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur, kwam in zijn 1e seizoen bij de Mexicaanse topclub tot 10 goals in 20 wedstrijden.