Vitesse vertrekt naar het Oostblok

Vitesse vertrekt naar het Oostblok

admin • 09:08, 02-06-2016 / Laatste Update: 13:13, 12-12-2023

Vitesse trekt voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen naar Slovenië. In Oost-Europa belegt de Arnhemse club van 11 tot 17 juli een trainingskamp. De eerste training voor het nieuwe seizoen is op 26 juni op Papendal.

De voorbije zomers verbleef Vitesse onder trainer Peter Bosz in de voorbereiding op het voetbalseizoen onder meer in Duitsland en Oostenrijk. Dit seizoen kiest de Gelderse club voor een trainingskamp in Slovenië, waar tegen een nog onbekende tegenstander zal worden geoefend.

Oostende

Vooralsnog heeft Vitesse alleen KV Oostende als sparringspartner. Het vriendschappelijke duel wordt op 9 juli afgewerkt in Driel (16.00 uur). Vorig jaar eindigde de oefenwedstrijd tegen de Belgen in een 2-2 gelijkspel. Onder Bosz oefende Vitesse de afgelopen jaren alleen tegen profclubs.

Foor

De voorbereiding op het seizoen 2016/2017 begint voor de hoofdmacht van Vitesse op 26 juni. De eerste training op Papendal is toegankelijk voor supporters. De vraag is of zij dan al de nieuwe staf van Vitesse te zien krijgen. De Arnhemse club brak met trainer Rob Maas en diens assistent Jon Dahl Tomasson gaat voor de nationale ploeg van Denemarken werken. Middenvelder Navarone Foor, die overkomt van aartsrivaal NEC, is vooralsnog de enige nieuweling bij Vitesse.