Voetballer FC Eindhoven lichtgewond na zwaar auto-ongeluk

Trevor Wagener • 18:00, 25-01-2020 / Laatste Update: 00:52, 06-01-2024

Wat een heftig en vervelend nieuws bij FC Eindhoven. Hun speler Youri Roseboom raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag betrokken bij een zwaar auto-ongeluk in Arnhem.

Dat bevestigt technisch manager Marc Scheepers van Eindhoven aan het ED. Die krant meldde dat Roseboom, die samen met 4 andere jongeren in de auto zat, naar het ziekenhuis is gebracht. 3 van de 5 mannen zijn zwaargewond geraakt. 1 wordt in coma gehouden en zijn voet wordt afgezet. De andere 2 brachten het er beter vanaf. Over de toestand van Roseboom en de andere jongens is nog maar weinig bekend.

Schrikken

"We zijn ervan geschrokken", geeft Scheepers in een reactie aan. "Ik hoop natuurlijk dat al die jongens uiteindelijk goed wegkomen." Van de auto waarin de 5 jongeren zaten is weinig over. Roseboom is vanaf de zomer actief voor Eindhoven, waar hij startte in het beloftenelftal.

Hij maakte in oktober zijn debuut in het 1e elftal en maakte in december zijn 1e doelpunt, in het duel met FC Volendam. Hij ontbrak vervolgens een tijd in het 1e elftal vanwege disciplinaire overwegingen.