Volendam-trainer Wim Jonk verlengt contract: 'Ben nog niet klaar hier'

Trevor Wagener • 19:48, 11-04-2020 / Laatste Update: 19:52, 05-01-2024

Wim Jonk heeft zijn contract bij Keuken Kampioen Divisie-club FC Volendam verlengd. De trainer ligt nu tot 2022 vast bij 'het andere Oranje'.

Volendam noemt zichzelf op de wedstrijd 'het nieuwe Oranje', maar dat geheel terzijde. Ook technisch directeur Jasper van Leeuwen verlengt met een jaar, evenals de specialisten van Team Jonk. Met de aanstelling van Jonk en zijn team in april vorig jaar, zette FC Volendam in op een nieuwe koers.

Lekker bezig

Jonk maakte in zijn 1e seizoen direct een goede indruk. Met gemiddeld de jongste selectie van de Keuken Kampioen Divisie (uitgezonderd de beloftenteams) koppelde FC Volendam leuk voetbal aan goede resultaten. Het winnen van de 2e periodetitel en de huidige 3e plaats op de ranglijst zijn de 1e vruchten van de nieuw ingeslagen weg.

"We zijn hier met zijn allen bezig met een duidelijke missie", zei Jonk op de eigen clubkanalen. "Ik voel heel sterk dat iedereen binnen de club hard werkt om gezamenlijk naar een hoger niveau te groeien. Voor mij is het logisch dat we hier nog niet mee klaar zijn, dus ik kijk met veel plezier uit naar de volgende stappen."

Op naar de top

Jonk heeft er zin in. "We waren al goed op weg met steeds meer sfeer en beleving in het stadion. Zodra we weer mogen spelen voor publiek kunnen we ook verder met die mooie uitdaging: het stadion vol spelen." Succes!