Voorbeschouwingen CL: hoe gaat Guardiola z'n eigen meesterwerk te lijf?
i

Pro Shots

Voorbeschouwingen CL: hoe gaat Guardiola z'n eigen meesterwerk te lijf?

Brian Vesseur • 14:11, 19-10-2016 / Laatste Update: 22:34, 12-12-2023

Sporting Portugal - Borussia Dortmund was dinsdagavond het mooiste affiche van de Champions League. Niet echt een wedstrijd om over naar huis te schrijven. Een beetje tegenstrijdig: aan de ene kant zijn we (als Nederlanders) tegen een competitie met alleen topclubs, aan de andere kant vinden we er geen reet aan om Dinamo Zagreb - Sevilla te kijken. Gelukkig worden er woensdagavond iets leukere potjes gespeeld.

Bayern München - PSV

Om maar te beginnen met PSV, dat het opneemt tegen Bayern München. Er zijn 4.000 fans vanuit Eindhoven vertrokken naar de Duitse stad om de wedstrijd bij te wonen. De grote kampioen van Duitsland, onder leiding van Carlo Ancelotti, tegen de kampioen van Nederland. Phillip Cocu staat met zweetbillen in de Allianz Arena, terwijl zijn Italiaanse collega nog even een dolletje maakt met bankzitter Kingsley Coman.

Zoals Cocu ook deed in andere Champions League-duels, zal hij tegen Bayern waarschijnlijk ook weer 5-3-2 spelen. Tegen Atlético Madrid speelde PSV dit seizoen (en vorig seizoen) ook in die opstelling en kreeg het slechts 1 doelpunt tegen. 2 keer werd het 0-0, dit seizoen verloren ze met 1-0 van Atlético. Tegen de ploeg uit München kan je niet verwachten dat je de nul houdt. En dus moet PSV lef tonen en aanvallen, zo is de conclusie van Cocu.

[poll id="269"]

FC Barcelona - Manchester City

Jarenlang stond Pep Guardiola aan het roer bij FC Barcelona. De Spaanse coach perfectioneerde het tiki-taka spel van de club tot in de puntjes. De coaches die na hem kwamen kenden een simpele taak: hou je vast aan deze tactiek en zorg dat je de beste van Europa blijft. Dat is Luis Enrique nu aan het proberen.

Guardiola is al een paar seizoenen weg uit Catalonië. Na een tussenstop bij Bayern München is hij nu de trainer van Manchester City. De spelers van de Engelse club krijgen de tactiek van Pep snel onder de knie, maar kunnen hem nog niet tot in de perfectie uitvoeren. In het Camp Nou wordt woensdagavond een intense strijd gevoerd, tussen Barça en The Citizens. Dus nu rest de vraag: hoe gaat Pep zijn eigen meesterwerk tackelen?

Arsenal - Ludogorets

Deze wedstrijd wordt leuker dan je nu denkt. Arsenal speelt waarschijnlijk veelal over de snelle vleugels, met onder andere Hector Bellerin en Theo Walcott. Aan de andere kant staat de ploeg uit Bulgarije. Ludogorets beschikt over Virgil Misidjan en Jody Lukoki. In Nederland hoorden zij net als nu in Bulgarije bij de snelsten buitenspelers.

Of de Nederlandse Misidjan en de Congolese Lukoki gaan spelen is nog wel de vraag. Er zijn nog 3 aanvallers bij Ludogorets die veel minuten maken. De vorm van de dag zal bepalen wie er in de basis start.

Celtic - Borussia Mönchengladbach

Misschien niet de wedstrijd die je gaat kijken vanwege het hoogstaande voetbal, maar wél de wedstrijd die je gaat kijken voor de kippenvelmomenten. De verwachting is dat de Schotse fans er weer een enorm spektakel van gaan maken, zoals bij elk Champions League-duel. Gekkenhuis in Glasgow, zoals hieronder ook te zien is!