Voormalig Barca-speler Márquez ontkent dat hij in drugsbende zit
i

AFP

Voormalig Barca-speler Márquez ontkent dat hij in drugsbende zit

admin • 20:25, 10-08-2017 / Laatste Update: 13:54, 12-12-2023

Voormalig Barcelona-voetballer en Mexicaans international Rafael Márquez (38) zat mogelijk bij een drugsbende. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij de hulp was van een Mexicaanse drugsbaas. ,,Ik wijs elke verbinding met deze drugsbende en met zijn daden af'', zei de captain van het nationaal voetbalteam.

,,Dit is het zwaarste duel van mijn leven, maar ik ga dat winnen'',  zegt hij. In Amerika is het geld dat de voetballer op de bank heeft staan bevroren. Amerikanen mogen geen zaken met hem doen en hij mag niet naar de VS reizen.

Drugsbaas

Volgens documenten die zijn vrijgegeven zou hij via zijn voetbalschool en via sportscholen zakelijke relaties hebben met de beruchte drugsbaas Raúl Flores Hernández. Justitie in Mexico is een onderzoek naar hem begonnen. ,,Ik probeer alles op te helderen en weer de Rafa Márquez te zijn die jullie kennen.''

Márquez is Mexicaans international, speelde 131 interlands en deed mee aan vier WK's. In Europa speelde hij voor Barcelona, AS Monaco en Hellas Verona. In de VS kwam hij uit voor Red Bull New York.