Vrouwen FC Twente onderuit in Champions League

22:57, 08-10-2014 / Laatste Update: 08:57, 13-12-2023

ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente hebben woensdagavond niet kunnen winnen van Paris Saint Germain. Het Champions League-duel, gespeeld in De Grolsch Veste, eindigde in een 2-1 overwinning voor de Fransen. Het betekende de 5de nederlaag in de Champions League op rij, verdeeld over 3 deelnames.

Snelle goals PSG
Het Franse team, net als de mannentak behorend tot de topploegen in Europa, nam al snel afstand van FC Twente. Na 10 minuten schoot De Zweedse Kosovare Asllani vanaf de rand van de 16 de bal schitterend in de kruising. Niet veel later lag de 2de al achter Twente-keepster Sari van Veenendaal. Dit keer was Shirley Cruz het eindstation van een vlot lopende Franse aanval.

Twente vecht zich terug
Na de snelle tegengoals leek de vrouwenploeg even lamgeslagen, maar na rust herpakte het team van trainer Arjan Veurink zich. Twente had niets meer te verliezen en ging op zoek naar een resultaat. Die inspanningen leidde na een uur spelen tot de 1-2. Shanice van de Sanden werd diep gestuurd en legde de bal prima breed op Ellen Jansen, die afrondde. Ook daarna bleef Twente vol gas op zoek gaan naar de gelijkmaker. Een tweetal vrije trappen van Anouk Dekker vonden het niet echter niet. En ook uit een scrimmage voor de goal viel de gelijkmaker niet.

Opnieuw verlies
Daardoor verloren de vrouwen van FC Twente opnieuw in de Champions League. De ploeg neemt voor de 3de keer in de historie deel aan het hoofdtoernooi, maar verloor tot nu toe alle duels. Het duel tegen PSG betekende een wedstrijd in de 1ste ronde van het hoofdtoernooi. Volgende week wacht in Parijs de return.

Vrouwen FC Twente – Paris st. Germain 1-2 (0-2)
10. Asllani 0-1, 19. Cruz 0-2, 61. Jansen 1-2