Wanneer is Ajax geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League?
i

BSR Agency

Wanneer is Ajax geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League?

Martijn Baars • 18:42, 25-11-2020

We zijn halverwege de Champions League-groepsfase voor Ajax en dus komen we al in de buurt van de beslissing in Groep D. Wanneer is Ajax geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League? Lees hieronder hoe het zit met kwalificatie.

In de groepsfase gaat onderling resultaat boven doelsaldo, dus het is voor Ajax vooral zaak om naar Atalanta te kijken. Dit is namelijk de stand na 3 van de 6 speelronden. Als het onderling resultaat gelijk is (dus als Ajax-Atalanta ook 2-2 wordt), dan geldt het doelsaldo weer.

Ajax-FC Midtjylland

Woensdagavond wacht het thuisduel met FC Midtjylland en Ajax kan al meteen een eerste stap naar Europese overwintering zetten. Als Ajax in de Johan Cruijff Arena WINT van FC Midtjylland, is de ploeg van trainer Erik ten Hag in ieder geval verzekerd van de knock-out-fase van de Europa League.

Liverpool

In Groep D lijkt Liverpool er met het eerste van 2 tickets voor de volgende ronde van de Champions League vandoor te gaan. De Engelse ploeg won alle 3 de duels zonder een tegendoelpunt te krijgen en is bij een zege op Atalanta woensdagavond al verzekerd van een plek bij de laatste 16 van de CL.

Atalanta

Dus moet Ajax met de Italiaanse ploeg Atalanta af zien te rekenen om zich ook te plaatsen bij de laatste 16. Daarvoor moet het in ieder geval winnen van FC Midtjylland en hopen dat Atalanta verliest bij Liverpool. In dat geval wordt het gat 3 punten in het voordeel van Ajax en kan Ajax-Atalanta in de laatste speelronde het beslissende duel worden om een ticket in de volgende ronde van de CL.

Programma Groep D

Woensdag 25 november

Ajax-FC Midtjylland

Liverpool-Atalanta

Dinsdag 1 december

Liverpool-Ajax

Atalanta-FC Midtjylland

Woensdag 9 december

Ajax-Atalanta

FC Midtjylland-Liverpool