Watford-spits Deeney weigert te trainen: ‘Gezondheid zoontje belangrijker dan paar centen’
i

BSR Agency

Watford-spits Deeney weigert te trainen: ‘Gezondheid zoontje belangrijker dan paar centen’

Martijn Baars • 13:18, 19-05-2020 / Laatste Update: 20:20, 05-01-2024

Troy Deeney weigert deze week de training te hervatten bij Watford. De aanvaller is bang dat hij zijn zoontje van 5 maanden kan besmetten met het coronavirus. "Ik ben mijn vader, oma en opa al kwijt. Vrijwel iedereen waarom ik geef. Dat is voor mij belangrijker dan een paar centen.”

"Je hebt maar 1 iemand nodig om besmet te raken. Ik wil dat virus niet mee naar huis nemen. Mijn zoontje is 5 maanden en heeft ademhalingsproblemen. Ik wil hem niet in nog meer gevaar brengen”, vertelt Deeney in Talk the Talk. "Ik moet terug naar huis rijden in mijn vieze kleding. Als ik die kleding bij die van m'n zoontje of m'n vrouw in de was gooi kan ik zomaar de rest besmetten.”

'Waarom zou ik het risico moeten lopen?'

Deeney heeft ook bij een vergadering gevraagd hoe het komt dat etnische minderheden 4 keer meer kans op het virus zouden hebben. "Zijn er meer controles? En als jullie het niet weten, waarom zou ik dan het risico moeten lopen?”  De Premier League wil onder meer onderzoeken van 2 universiteiten uit Denemarken gebruiken om de zorgen weg te nemen. Spelers zouden zich tijdens een wedstrijd slechts 88 seconden op een risico-afstand van elkaar bevinden.

Vanaf dinsdag mogen de clubs weer trainen met het oog op een eventuele seizoenshervatting vanaf 19 juni.