‘Wenger staat op het punt om coach van AC Milan te worden’
i

Pro Shots / Witters

‘Wenger staat op het punt om coach van AC Milan te worden’

admin • 21:06, 05-11-2018 / Laatste Update: 16:41, 07-01-2024

Groot nieuws op komst, als we France Football moeten geloven. Het bekende sporttijdschrift uit Frankrijk meldt dat Arsène Wenger op korte termijn aan de slag gaat als trainer van AC Milan.

De Italiaanse club zou op het punt staan om trainer Gennaro Gattuso (40) te ontslaan, omdat het spel en de prestaties onder leiding van de voormalig wereldkampioen behoorlijk tegenvallen. France Football meldt zelfs dat Wenger al weken onderhandelt met AC Milan. Een akkoord zou zo goed als bereikt zijn.

Horten en stoten

De kritiek op Gattusso duurt al weken en was op zijn hoogtepunt na de opeenvolgende nederlagen tegen rivaal Internazionale (1-0) en Real Betis (1-2). Sindsdien won AC Milan afgelopen week 3 duels op rij, al ging dat met horten en stoten. Tegen Sampdoria werd een 1-2 achterstand omgebogen in een 3-2 overwinning. Vervolgens waren er overwinningen op Genoa (2-1) en Udinese (0-1), beide keren door een winnende goal van aanvoerder Alessio Romagnoli in blessuretijd.

Eerste klus na afscheid

AC Milan speelt donderdagavond de uitwedstrijd bij Real Betis in de Europa League en krijgt zondagavond bezoek van Juventus, de kampioen van de laatste 7 seizoenen in de Serie A. AC Milan staat nu 4de in de Italiaanse competitie, 10 punten achter koploper Juventus. Wenger nam afgelopen zomer na 22 jaar afscheid als coach van Arsenal, waarmee hij 3 keer de Premier League en 7 keer de FA Cup won.