'Wereldwijde webwinkel Amazon mengt zich in strijd om tv-rechten Premier League'
i

Getty Images

'Wereldwijde webwinkel Amazon mengt zich in strijd om tv-rechten Premier League'

Trevor Wagener • 17:31, 05-01-2018 / Laatste Update: 17:12, 12-12-2023

Webwinkelgigant Amazon gaat, als we de geruchten mogen geloven, meedingen naar de Britse uitzendrechten van de Engelse Premier League. Door beelden van de hoogste divisie uit te zenden met een streamingdienst hoopt Amazon uiteraard ook meer klanten aan te te trekken.

De keten noemt dat met een duur woord een zogenaamd Prime-membership. Dat moet weer helpen om de ziekelijke koopdrift van gebruikers verder aan te wakkeren. Volgens onderzoekers geven die o zo speciale Prime-leden normaal gesproken 2 keer meer geld uit dan de huidige Amazon-klanten.

Uitbreiden

De webwinkelreus gaat, volgens bronnen, vol voor een relatief bescheiden pakket van de uitzendrechten die binnenkort onder de hamer gaan. Eerder kocht Amazon ook al uitzendrechten in andere sporten. Zo zonden zij wedstrijden uit American football en tennistoernooien uit.

Gigageldbedrag

Voordat de tv rechten worden verkocht, gaan er veel verhalen rond wie de eventuele kopers zijn. Zelfs technische reuzen als Facebook zou in de race zijn. In 2015 boden Sky en BT samen 5,1 miljard pond (5,7 miljard euro) voor de uitzendrechten van 3 seizoenen Premier League.