Wesley Sneijder stopt als international van Oranje
i

Pro Shots

Wesley Sneijder stopt als international van Oranje

Martijn Baars • 10:35, 04-03-2018 / Laatste Update: 19:02, 12-12-2023

Wesley Sneijder is gestopt als international van het Nederlands elftal. Dat maakte de KNVB zondagochtend bekend. De 33-jarige middenvelder is recordinternational van Oranje met 133 interlands. Hij voetbalt nog wel bij zijn club Al Gharafa, in de woestijn van Qatar.

Ronald Koeman, de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, was de afgelopen dagen op bezoek bij Sneijder om over zijn interlandcarrière te praten. Na goed overleg besloot Sneijder te stoppen. Koeman: "Wesley is een van de beste Nederlandse voetballers van de afgelopen jaren. Een geweldige speler met een geweldige uitstraling. Maar ik wil doorselecteren, bouwen aan een nieuw Oranje en moet dus keuzes maken.”

Sneijder begrijpt dat de bondscoach een andere weg inslaat: “Toen ik naar Qatar vertrok, wist ik natuurlijk dat dat invloed zou kunnen hebben op mijn carrière als international. Bovendien begrijp ik dat Koeman een nieuw begin wil maken met andere, jongere spelers. We hebben hierover heel open gesproken en dat was een zeer plezierig gesprek. Ik respecteer zijn keuze.”