Willem II-trainer Koster roept juichende aanvaller tot de orde: 'Alles wordt op een weegschaal gelegd'
i

BSR Agency

Willem II-trainer Koster roept juichende aanvaller tot de orde: 'Alles wordt op een weegschaal gelegd'

Martijn Baars • 18:48, 22-12-2020 / Laatste Update: 07:34, 07-01-2024

In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Ajax op woensdag, had Willem II-trainer Adrie Koster eerst nog een paar binnenbrandjes te blussen. Zo werd aanvaller Ché Nunnely maandagmorgen op de vingers getik.

In de trainerskamer sprak Koster Nunnely erop aan dat hij zo uitbundig juichte na zijn goal tegen AZ. Het was het 3e doelpunt van de Tilburgers bij de 5-3 nederlaag, gemaakt in de extra tijd. Een doelpunt dus zonder waarde.

Provocatie

De actie zou uitgelegd kunnen worden als een provocatie aan de technische staf. Nunnely moest bij de uitwedstrijd tegen AZ genoegen nemen met een plaats op de bank. De jeugdinternational kon, indien fit, meestal wel rekenen op een basisplaats. Wegens een bovenbeenblessure miste hij alleen de duels met Feyenoord en FC Twente.

'Alles op een weegschaal'

"Nunnely heeft verklaard dat hij juichte uit pure vreugde om zijn doelpunt en dat hij er geen andere bedoelingen mee had", verklaarde Koster. "Hij was zich van geen kwaad bewust. Ik heb hem uitgelegd dat hij bij Willem II niet in een situatie zit om al te uitbundig te zijn na zo'n doelpunt. Door de positie op de ranglijst wordt elk dingetje op een weegschaal gelegd.”