Wisselend succes voor Nederlanders in 3e ronde van de FA Cup
i

BSR Agency

Wisselend succes voor Nederlanders in 3e ronde van de FA Cup

admin • 19:40, 04-01-2020 / Laatste Update: 18:40, 04-01-2024

De zaterdagmiddag zat boordevol FA Cup-voetbal en genoeg wedstrijden hadden een Nederlands tintje. Een handvol Nederlanders kwam in Engeland in actie voor zijn club.

Tim Krul kon zaterdagmiddag lekker op het bankje blijven zitten en zag zijn ploeg met 2-4 winnen van Preston North End. Ook oud-Heraclied Joey Pelupessy is met zijn Sheffield Wednesday door naar de volgende ronde. Zij versloegen Brighton & Hove Albion verrassend met 0-1. De ploeg van Davy Pröpper, die de hele wedstrijd op de bank zat, is dus uitgeschakeld.

De gebroeders Bacuna speelden zaterdagmiddag ook allebei in de FA Cup. Juninho, die bij Huddersfield Town speelt, verloor met 2-0 van Southampton. Broer Leandro speelde met Cardiff City 2-2 gelijk tegen Carlisle United, zij moeten nu nog een duel spelen om te bepalen wie er doorgaat. Ook een klotemiddag voor Anwar El Ghazi, want hij verloor met Aston Villa met 2-1 van Fulham. El Ghazi was wel lekker bezig en maakte de gelijkmaker, maar dat was uiteindelijk toch niet genoeg voor de overwinning.

Debuut Dervisoglu

Halil Dervisoglu, die pas een week officieel bij Brentford rondloopt, mocht zaterdagmiddag meteen in de basis beginnen bij zijn nieuwe club. Zijn team won en bekert dus een rondje verder in de FA Cup. Dervisoglu bikkelde 80 minuten lang en werd toen gewisseld. Zijn ploeg won wel met 1-0 van Stoke City door een doelpunt van Emiliano Marcondes.

Watford, wat doe je?!

Watford had ook een lastige middag. Het stond maar liefst met 3-0 voor tegen Tranmere Rovers, dat uitkomt in de League Two. Uiteindelijk verspeelde Watford die voorsprong compleet en wisten de gasten nog terug te komen tot 3-3. Ook zij moeten nog een duel spelen tegen elkaar om uit te maken wie er doorgaat naar de vierde ronde van de FA Cup.

12' 1️⃣-0️⃣

14' 2️⃣-0️⃣

34' 3️⃣-0️⃣

65' 3️⃣-1️⃣

78' 3️⃣-2️⃣

87' 3️⃣-3️⃣

What a game! 🤯 pic.twitter.com/Ei75GnHtWc

— The Emirates FA Cup (@EmiratesFACup) January 4, 2020

Overige uitslagen in 3e ronde FA CUP:

Birmingham City- Blackpool: 2-1

Bristol City- Shrewsbury Town: 1-1

Burnley- Peterborough: 4-2

Millwall- Newport Co: 3-0

Rochdale- Newcastle United: 1-1

Rotherham- Hull City: 2-3

Oxford United- Hartlepool: 4-1

Reading- Blackpool: 2-2