WK-favoriet Brazilië heeft in oefenpot aan kwartiertje genoeg tegen gastheer Rusland (video)

Trevor Wagener • 20:19, 23-03-2018 / Laatste Update: 12:08, 12-12-2023

Het Braziliaanse voetbalelftal heeft in Moskou een oefeninterland tegen Rusland met ruime cijfers gewonnen. De 'Seleção', 5-voudig wereldkampioen, versloeg het gastland van het komende WK met 3-0. Alle doelpunten vielen na rust in een tijdsbestek van 15 minuutjes.

Verdediger Miranda tikte in de 52e minuut de openingstreffer binnen. Hij reageerde alert nadat een kopbal van Thiago Silva via de Russische keeper Igor Akinfejev voor zijn voeten belandde. Philippe Coutinho, de recordaankoop van FC Barcelona, verdubbelde de voorsprong even later uit een strafschop.

No Neymar jr.

Paulinho tekende in de 67e minuut voor de 0-3. De middenvelder van FC Barcelona kon een voorzet van Willian ongehinderd inkoppen. De Braziliaanse bondscoach Tite zette Douglas Costa voorin op de plek van de geblesseerde Neymar. Brazilië oefent dinsdag in Berlijn tegen Duitsland.