📸 | Woedende Malmö-fans molesteren standbeeld van Zlatan
i

EPA

📸 | Woedende Malmö-fans molesteren standbeeld van Zlatan

Brian Vesseur • 18:33, 27-11-2019 / Laatste Update: 09:56, 07-01-2024

Zlatan Ibrahimovic werd woensdag mede-eigenaar van een Zweedse club en dat viel niet in goede aarde bij de supporters van Malmö FF. Het standbeeld van Zlatan staat naast het stadion van Malmö en de fans hebben dat standbeeld nu beklad.

Er ging een blauwe vuilniszak over het hoofd van het Zlatan-standbeeld, er ging tape over zijn naam en er kwam een sticker van Malmö-held Markus Rosenberg op zijn been.

Malmö FF en Hammarby IF eindigden afgelopen seizoen allebei op 65 punten in de Zweedse Allsvenskan, een puntje minder dan kampioen Djurgårdens IF. Hammarby is de club waar Zlatan mede-eigenaar van is geworden.

Waarom Ibra mede-eigenaar van Hammarby is

De clubloze Ibrahimovic (38) heeft een aandeel in de Anschutz Entertainment Group (AEG), dat voor 49 procent eigenaar is van Hammarby. Niet geheel toevallig is AEG ook eigenaar van LA Galaxy, waar de Zweed onlangs na twee seizoenen vertrok. ,,Hammarby is een fantastische club met heel betrokken supporters en geniet respect in Stockholm en heel Zweden. Ik heb het altijd een mooie club gevonden en ben onder de indruk van wat de club op en naast het veld heeft bereikt de afgelopen jaren”, vertelt Zlatan op de clubsite.

Voorzitter vindt komst Zlatan opwindend

Ook Hammarby-voorzitter Richard von Yxkull is in zijn nopjes. ,,Dit voelt als goede timing, want we hebben ons de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en spelen volgend jaar in Europa. Wanneer een persoon als Zlatan Ibrahimovic dan naar de club komt, met zijn passie en winnaarsmentaliteit, voelt dat goed. Het is nog te vroeg om gedetailleerd te vertellen hoe Zlatan zijn steentje kan bijdragen aan Hammarby, maar het is duidelijk dat er veel potentie in deze samenwerking zit. Het is erg opwindend.”

De foto's: