WTF! ‘AEK-fans willen Griekse bekerfinale in Venezuela’
i

BSR Agency

WTF! ‘AEK-fans willen Griekse bekerfinale in Venezuela’

admin • 00:30, 03-05-2019 / Laatste Update: 17:25, 05-01-2024

AEK Athene en PAOK Saloniki kunnen maar niet tot elkaar komen als het gaat om het vinden van een plekje voor de Griekse bekerfinale. De Griekse bond wil het duel afwerken in het Olympisch Stadion, maar PAOK ziet de accommodatie in Athene niet als neutraal.

Daarom komt een groep AEK-fans, Original 21, met een opmerkelijke speelstad: Puerto Ordaz in Venezuela.

Geweld

De Griekse autoriteiten vrezen een herhaling van het geweld zoals in de laatste 2 finales tussen de twee rivalen. Indien de partijen er niet uitkomen, wil de regering maandag aankondigen dat de finale achter gesloten deuren wordt gespeeld. De Griekse bond, AEK en PAOK zien dat niet zitten.

Kampioen

De eindstrijd staat op 11 mei op het programma. PAOK, met Diego Biseswar in dienst, werd vorige maand voor de 1e keer in 34 jaar landskampioen. De club uit Thessaloniki versloeg vorig jaar AEK in de bekerfinale. Toen werd er wel in Athene gespeeld.

Veiligheidsmaatregelen

Er waren toen wel strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Zo bleven veel vakken leeg om de 2 supportersgroepen uit elkaar te houden. Zo had elk team slechts 17.196 tickets ontvangen, in een stadion met een capaciteit van 69.618 plaatsen.