Zaakwaarnemer Van de Beek krijgt nu al telefoontjes: 'Chelsea, Roma en United hebben al geïnformeerd'
i

Getty Images

Zaakwaarnemer Van de Beek krijgt nu al telefoontjes: 'Chelsea, Roma en United hebben al geïnformeerd'

admin • 01:52, 05-10-2018 / Laatste Update: 16:00, 08-01-2024

Donny van de Beek mag zich verheugen in de belangstelling van een aantal topclubs in Europa. Volgens zaakwaarnemer Guido Albers hebben Chelsea, Liverpool, Manchester United en AS Roma al contact opgenomen over de middenvelder, die bij Ajax dit seizoen geen deel uitmaakt van de basiself van trainer Erik ten Hag.

Geen 12de man

Met de interesse uit het buitenland lijkt Nijkerkervener Donny van de Beek zijn contract bij Ajax niet te gaan uitdienen. De bijrol in Amsterdam heeft het humeur van de Ajacied in elk geval niet beter op gemaakt, bevestigt zaalwaarnemer Albers in Het Parool. "Uit niets blijkt dat Van de Beek dit jaar nog basisspeler wordt. En hij wil niet de 12de man blijven.''

Minder spelen, minder betalen

Clubs als Chelsea, Liverpool, Manchester United en AS Roma namen inmiddels al contact op met Albers. "Ik wil er ook niet stiekem over doen, het komt toch wel uit. Deze clubs hebben een jaar geleden ook al geïnformeerd. Nu Donny minder speelt kunnen ze hem kopen tegen een gunstigere marktprijs. Zo werkt het natuurlijk ook in de voetballerij. Het enige dat die clubs willen weten: 'Wat kost 'ie?'"