Zaakwaarnemer Van Ginkel: 'Marco is niet blij'

Zaakwaarnemer Van Ginkel: 'Marco is niet blij'

15:26, 22-08-2014 / Laatste Update: 12:29, 13-12-2023

LONDEN - Marco van Ginkel lijkt steeds meer in een uitzichtloze situatie te raken bij Chelsea. De jonge middenvelder werd afgelopen maandag niet eens opgenomen in de selectie voor het duel tegen Burnley. 

Met Cesc Fabregas en Nemanja Matic haalde de Londense club tevens nog eens 2 concurrenten voor de oud-Vitessenaar. "Natuurlijk wil Marco knokken voor zijn kansen, maar er moet wel een reëel perspectief zijn. Maandag was niet prettig om te zien natuurlijk'', zegt zaakwaarnemer Karel Jansen tegen het Algemeen Dagblad.

Concurrentie
Het geldverslindende Chelsea heeft inmiddels liefst 13 middenvelders onder contract staan, waarvan er voor Van Ginkel gelukkig 3 zijn verhuurd. Blijft staan dat Van Ginkel met 9 andere spelers de concurrentie aan moet gaan voor een plekje in de selectie. Met Oscar, Eden Hazard, Willian, Fabregas, Ramires en Schürrle lijkt een basisplaats al helemaal onmogelijk. Daarachter zitten ook nog spelers als Matic, Salah en Obi Mikel met wie Van Ginkel moet strijden om de plekjes op de bank. 

Verhuur
De zaakwaarnemer van de middenvelder praat met Chelsea of een verhuur van zijn pupil tot de mogelijkheden behoort. "We wachten op antwoord van Chelsea hoe zij het zien', zegt Karel Jansen. 'Of de Eredivisie een optie zou zijn? Nou, dat denk ik niet direct als je al een tijdje hebt meegedraaid bij een club van dit niveau.''

PSV
Volgens het AD zou PSV namelijk zeer geïnteresseerd zijn in het huren van Van Ginkel. Technisch directeur Marcel Brands zou 'altijd ja' zeggen als Van Ginkel naar Eindhoven wil komen. "Dat heb ik een tijd geleden al aangegeven bij zijn management", zegt Brands. "Maar Van Ginkel behoort tot een categorie spelers die clubs als Chelsea, Manchester City en Arsenal tegenwoordig binnen de Premier League uitlenen. En anders in Duitsland, Spanje, Italië. Ook al is zo'n jongen pas 21. Nederland vindt men een te laag niveau geworden. De spelers die Vitesse van Chelsea krijgt, daarbij kan het nog net. Die staan nog helemaal aan het begin van de ladder.''