'Zanetti manipuleerde de Champions League-loting' (video)

'Zanetti manipuleerde de Champions League-loting' (video)

admin • 11:15, 15-12-2015 / Laatste Update: 18:00, 12-12-2023

Inter-clubicoon Javier Zanetti wordt verdacht van het manipuleren van de Champions League loting. Twee Italiaanse clubs werden opgescheept met loodzware lotingen en bij het bestuderen van de beelden bleek dat Zanetti niet al te veel moeite stak in het goed husselen van de balletjes.

De Argentijn die 19 jaar voor Inter speelde, keek aandachtig welke balletjes UEFA-official Giorgio Marchetti in de schaal legde. Vervolgens greep Zanetti een balletje vast, deed alsof hij nog wat husselde, maar liet dat eerste balletje nooit los en haalde dat uit de schaal.

Opzettelijk

Boze tongen in Italië beweren dat Zanetti de Italiaanse rivalen van Inter opzettelijk aan een zware tegenstander hielp. Bij de loting van de Champions League werden eerst de ongeplaatste ploegen getrokken, waaronder ook Roma en Juve. Daarna werden uit bakken met namen van de clubs erop de verschillende groepswinnaars in één bak gestopt. Zo zou Zanetti door goed op te letten kunnen zien welk balletje aan Bayern of Real Madrid toebehoorde en deze op het juiste moment uit de schaal kunnen trekken.

De finale van de Champions League wordt dit seizoen in Milaan gespeeld. Het zou voor fans van Internazionale en AC Milan (beide clubs spelen dit seizoen geen Europees voetbal) uiterst pijnlijk zijn als een van de rivalen uit eigen land in het San Siro de Champions League zou winnen.