Zelfs nu hij 4 maandsalarissen inlevert, verdient Ronaldo veel meer dan Lukaku
i

REUTERS

Zelfs nu hij 4 maandsalarissen inlevert, verdient Ronaldo veel meer dan Lukaku

Martijn Baars • 12:11, 31-03-2020 / Laatste Update: 07:09, 05-01-2024

Zelfs nu Cristiano Ronaldo tot 4 maanden salaris inlevert, verdient hij nog bijna 3 keer zoveel als Romelu Lukaku, die bij de 3 topverdieners in de Serie A hoort.

Naar aanleiding van de besparingen bij Juventus publiceerde de Gazzetta dello Sport nogmaals alle lonen van de spelers in de Serie A, zoals de roze sportkrant ook in september al had gedaan. Cristiano Ronaldo, met liefst 31 miljoen euro netto per jaar, en Matthijs de Ligt (8 miljoen) verdienen meer dan de Belgische spits van Inter, die ook nog een bonus van 1,5 miljoen kan opstrijken.

10 miljoen euro ingeleverd

Zelfs nu de spelers van Juventus tot 4 maanden loon inleveren, blijft Ronaldo met voorsprong de bestbetaalde. Met ongeveer 21 miljoen euro netto (31 min 10 voor 4 maanden) verdient hij nog altijd bijna 3 keer zoveel als zijn 'directe concurrent'.

Wat doet de concurrentie?

Of de concurrentie dezelfde stappen als Juve zal zetten, is nog maar de vraag. Op dit moment lijkt het erop dat de rest van de Serie A afwacht, omdat het seizoen nog niet definitief is afgeblazen, zo bericht de Gazetta dello Sport.