Zenit probeert zich eruit te lullen: 'Dat spandoek was helemaal niet racistisch'

Robert Hüsken • 21:33, 05-08-2019 / Laatste Update: 23:45, 08-01-2024

Malcom kent geen prettige eerste dagen bij zijn nieuwe club Zenit Sint-Petersburg. Bij zijn invalbeurt tegen FK Krasnodar (1-1) showde de harde kern dit spandoek waarop stond ‘clubleiding bedankt voor het trouw blijven aan de tradities.’ Nu overweegt Zenit hem in de winter weer te verkopen.

Totaal andere tekst

Op een ander spandoek stond volgens verschillende media ‘rust in vrede selectie 12'. Dat zou verwijzen naar een manifest waarin supporters van Zenit stellen dat zij niets hebben tegen gekleurde spelers maar dat het gewoon niet past bij de club en alleen maar averechts zou kunnen werken.

Feiten checken

Volgens Zenit is het geen cynische boodschap. ,,We hebben een lange traditie om de beste spelers over heel de wereld te halen, ongeacht nationaliteit of etniciteit. Daar doelde het spandoek op. Het zou fijn zijn als media voortaan beter de feiten zou checken.”

Weer verkopen?!

Russische media zeggen dat de leiding van Zenit wel degelijk geschrokken is van de ontvangst. En dat Zenit volgens sport.ru zou overwegen om de 22-jarige Malcom in de winter weer te verkopen.