Mogelijk kampioenschap Leicester niet enige Premier League-verrassing
i

Pro Shots

Mogelijk kampioenschap Leicester niet enige Premier League-verrassing

admin • 13:45, 30-04-2016 / Laatste Update: 09:15, 15-01-2024

Eindelijk is het zo ver: Leicester City kan op Old Trafford het kampioenschap pakken. Daarvoor moeten zij winnen van Manchester United of hopen dat directe concurrent Tottenham Hotspur in de North London Derby tegen Chelsea punten laat liggen. Dat The Foxes er met de titel vandoor gaan is natuurlijk een middelvinger naar alle rijke concurrenten, maar niet alleen in Leicester is er de afgelopen 35 speelrondes aan een voetbalsprookje gebouwd. Wat Eddie Howe en zijn AFC Bournemouth dit seizoen pres

De strijd om het kampioenschap is bekend en kan dus dit weekend beslist worden. De afgelopen weken hebben we veel ingezoomd op de gevechten in de top en in de kelder van de Premier League. Zo veel dat we bijna die andere grote Premier League-verrassing vergeten: Leicester is ook dit weekend de grote blikvanger, in de schaduw van The Foxes kan AFC Bournemouth, een club die vorig jaar per ongeluk promoveerde en volgens de Engelse kenners nog sneller dan Aston Villa weer naar de Championship zou degraderen, kan zich tegen Everton definitief veilig spelen.

Everton - AFC Bournemouth, zaterdag 16:00 uur

Een trip naar Goodison Park (thuishaven Everton) kan zomaar het juiste recept zijn voor Bournemouth-trainer Edward 'Eddie' Howe. De 38-jarige manager, die als speler meer dan 250 keer voor Bournemouth uitkwam, is dit jaar de best presterende Engelse manager in de Premier League. Het verleidde oud-Liverpool-speler Danny Murphy al eens om hem op te hemelen en hem aan te prijzen als manager van Chelsea. Een functie kreeg hij daar (nog) niet. Zaterdag kan Howe zijn prestatie bekronen met een resultaat in Liverpool. Everton speelt haar thuiswedstrijden dit jaar als een bange brugwupper met faalangst, dus áls er een kans is voor Bournemouth, dan is dat zonder twijfel deze week.

[poules_game team="everton" pool="sportnieuws/premier-league-2015-16"]

De mogelijke partycrashers

Bournemouth kan nog ingehaald worden door Newcastle United en Norwich City, de nummers 19 en 18 van de competitie. Pakken die twee teams geen punt(en) en wint Bournemouth bij Everton, dan is het feest in het zuiden van Engeland. Aston Villa degradeerde vorige speelronde al op bezoek bij Manchester United.

De fans van Bournemouth kunnen dus al voorzichtig beginnen met het ophangen van slingers door de stad: Norwich City neemt het in het Emirates Stadium op tegen Arsenal en lijkt geen aanspraak te maken op een overwinning of een gelijkspel. Alhoewel Arsenal onlangs tegen Crystal Palace bewees dat zijn ploeg het nog altijd lastig heeft met een defensief ingestelde tegenstander. Zelf zijn wij vooral benieuwd welk centraal middenveld Arsenal-trainer Arsene Wenger het veld op stuurt; dat kan zomaar een paar kansen en zelfs doelpunten schelen.

[poules_game team="arsenal" pool="sportnieuws/premier-league-2015-16"]

Newcastle

Ook Newcastle United kan die festiviteiten in en rondom Bournemouth minimaal nog één week uitstellen. Daarvoor moeten de mannen van Rafa Benitez winnen van Crystal Palace. Voor Alan Pardew, de baas bij Palace, is het een mooi potje: de manager was voordat hij vorig seizoen naar Londen vertrok 4,5 jaar manager bij Newcastle United. We gaan er niet van uit dat Pardew die nostalgische gevoelens de overhand laat nemen en Newcastle voor het gemak drie punten gunt. Nee, dit wordt een huis-tuin-en-keuken-gelijkspelletje met een stijve nek voor alle aanwezigen in St. James' Park. Misschien dat Wijnaldum daar verandering in kan brengen, mocht onze landgenoot speelminuten krijgen.

[poules_game team="newcastle-united" pool="sportnieuws/premier-league-2015-16"]

Get them, Eddie!

De aandacht zal hoe dan ook naar Leicester uitgaan, maar wij juichen dit weekend óók extra hard als Bournemouth wint van Everton. In theorie is een puntje al genoeg voor Eddie Howe, voor Leicester kan hetzelfde recept zomaar het kampioenschap betekenen. Al is lijfsbehoud voor Bournemouth ook het hoogst haalbare dit seizoen.

[poules_game team="manchester-united" pool="sportnieuws/premier-league-2015-16"]

Door: Bram Steenbeek