Zoektocht naar vermiste voetballer Sala opgegeven: 'Kans op overleving is nu nihil'
i

AFP

Zoektocht naar vermiste voetballer Sala opgegeven: 'Kans op overleving is nu nihil'

Robert Hüsken • 17:30, 24-01-2019 / Laatste Update: 06:00, 05-01-2024

Dagen werd er gezocht naar voetballer Emiliano Sala, die eerder deze week van de radar verdween met het privéjet waarin hij zat. Maar het vliegtuig, de piloot en de kersverse aankoop van Cardiff City blijken simpelweg onvindbaar. Daarom is de zoektocht nu gestopt. Dat heeft de lokale politie zojuist gecommuniceerd.

Dat betekent dus ook dat de kans dat de piloot en voetballer Sala vrijwel nihil is. Het vliegtuigje was op weg naar Engeland, omdat Cardiff City de speler van FC Nantes had gekocht voor een slordige 20 miljoen euro. De Argentijnse spits (28) was maandagavond op weg naar een nieuw avontuur, maar kwam nooit aan. De lokale politie schrijft in het onderstaande statement dat ze een immens groot gebied hebben afgezocht, maar niks hebben kunnen vinden.

Audioberichten

Cardiff had Sala zaterdagavond gepresenteerd als duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Na het ondertekenen van het contract en de presentatie, vloog Sala terug naar Nantes om afscheid te nemen van zijn club en ploeggenoten om een dag later definitief terug te keren naar Cardiff. Maar in het vliegtuigje op de weg terug stuurde Sala al geluidsfragmenten naar familie en vrienden dat hij bang was om nooit aan te komen. ,,Het toestel lijkt uit elkaar te vallen", zei Sala. Waarschijnlijk is dat ook gebeurd...