Voor de zoveelste keer brand in WK-stadion Rusland (foto)
i

Screenshot Twitter

Voor de zoveelste keer brand in WK-stadion Rusland (foto)

Trevor Wagener • 21:57, 05-10-2017 / Laatste Update: 15:51, 07-01-2024

Het wordt steeds gekker in Rusland! Donderdag woedde er opnieuw een brand in 1 van de stadions waarin volgend jaar tijdens het WK 'gewoon' gespeeld moet worden. Dit keer was het raak in Nizjni Novgorod. In het stadion aldaar, dat plek heeft voor 45.000 toeschouwers, kwamen dikke rookwolken.

В Нижнем Новгороде еще один пожар. Горит строящийся к ЧМ-2018 стадион:https://t.co/dRGpzdqFMR

Фото: Типичный Нижний Новгород / VK pic.twitter.com/4G7pa86zby

— РБК (@ru_rbc) 5 oktober 2017

Niks aan de brand!

Volgens de plaatselijke autoriteiten was de brand snel onder controle en raakte niemand gewond. "De brand heeft geen gevolgen voor de constructie en het stadion zal ook op tijd klaar zijn", meldde het verantwoordelijke bouwbedrijf meteen na het voorval.

Geen toeval

Toch is deze gebeurtenis geen incident op zichzelf. Het is namelijk al de 3e (!) brand binnen enkele maanden in een van de stadions voor het WK. In juni vatte het stadion dat gebouwd wordt in Volgograd vlam en in augustus was er brand in het stadion van Samara.

De bouw van het laatstgenoemde bouwsel heeft al de nodige vertraging opgelopen. Rusland en ook wereldvoetbalbond FIFA houden echter vol dat de voorbereidingen op schema liggen en alle 12 stadions op tijd klaar zijn, al is er nog veel werk te doen. Hoewel het nog maar de vraag is of Oranje meedoet, duurt het WK van 14 juni tot en met 15 juli.